“Tuzlu su temizliği” veya “usta temizlik” olarak adlandırılan bu temizlik, sisteminizi canlandırarak bağırsak ve sindirim sisteminizi temizlemenize yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

Tuzlu Su Temizliği Tarifi

Tuzlu su tarifi çok basit ve yapması kolaydır.

Gerekli malzemeler;
• 2 çay kaşığı deniz tuzu (gri veya pembe himalaya tuzu)
• 1 litre saf su

Talimatlar;

1. Tuzlu su temizliği, sabahları aç karnına yapıldığında daha etkili olur. Günün ilerleyen saatlerinde yaparsanız, yatmadan son bir ila iki saat içinde hiçbir şey yemediğinizden emin olun.

2. 1 litre saf suyu ısıtın. Su oda sıcaklığından daha ılık olmalı, ancak kaynar veya çok sıcak olmamalıdır.

3. Suyu, kapaklı bir cam kavanozun içine dökün. Tuz ve biraz taze limon suyu ekleyin (isteğe bağlı). Çalkalayın ve tamamen eriyene kadar karıştırın. Çözülmediği takdirde kavanozunuzun / kapağının altına yerleşecek hiçbir granül olmadığından emin olun.

4. Karışımı 5 dakika veya daha kısa sürede için.

5. 30 dakika boyunca sağ tarafınıza uzanın ve karnınızın bir tarafa masaj yapın, ardından diğer tarafa tekrarlayın. Bu, suyun sisteminizden hızlı ve daha güvenli bir şekilde geçmesine yardımcı olacaktır.

6. Bu aşamalardan sonra tuvalete gitme dürtüsünü hissetmeye başlamalısınız.

7. 1-2 saat boyunca tuvalete gitmeye hazırlıklı olun. Çünkü bu karışımdan sonra birden fazla kez gitmeniz gerekebilir.

Her türlü temizliği yaptıktan sonra, probiyotik bir takviye almak ve sağlıklı yiyecekleri tüketmek iyi bir fikirdir, bu da iç bağırsak floranızda sağlıklı bakteri oluşturmanıza ve size gerekli besinleri sağlamanıza yardımcı olur.