Süper gıdalar denilince akla gelen ilk şey antioksidanlardır. Antioksidanlar, besinlerden alabileceğiniz en faydalı maddelerdir; sizi çeşitli hastalıklardan korur, yaşlanma sürecini geciktirir ve bağışıklık sisteminizi güçlendirir.

Vücudunuza antioksidan sağlayan yiyecekler için bu yazımızı okuyun;

Çilek

Bu çilli meyveyi neredeyse tadı sayesinde hepimiz çok severiz. Ancak bu meyveyi sevmek için başka bir neden daha var. Çileğin tüketimi vücuda antioksidan sağlarken, atardamarlarda ve diğer iç organlarda iltihaplanmayı azaltarak kalp ve dolaşım sistemi sağlığını desteklediği bulunmuştur.

Yaban mersini

Yaban mersini güç dolu antioksidan kaynağınızdır ve çoğu beslenme uzmanının diyetinde en üst sıralarda yer almaktadır. Yüksek seviyede doğal antioksidanlar ve diyet lifi içerirler. Ayrıca beyin gücünü artıran, kalp hastalıklarıyla savaşan, kanserle savaşan ve ayrıca idrar yolu enfeksiyonlarını tedavi etmeye yardımcı olan güçlü bileşikler içerir.

Domatesler

Domatesler çok amaçlı gıdalardır ve çorbadan salatalara kadar hemen hemen tüm yemeklerde kullanılır. Domatesin en büyük faydalarından biri, prostat kanseri ve diğer sindirim sistemi kanserleri ile savaşan hayati antioksidanlarla dolu olmasıdır.

Fasulye

Buna şaşırmış olabilirsiniz, ama gerçek şu ki, fasulye de vücudu farklı hastalıklara karşı koruyan çok miktarda antioksidan içerir. Ayrıca, fasulye iyi bir protein, kalsiyum, vitamin, lif ve diğer mikro besin dengesine sahiptir ve diyet için önerilen bir besindir. Özellikle kırmızı fasulye, diğer meyve ve sebzelerden daha fazla miktarda antioksidan içerdiği bilinmektedir.

Bitter Çikolata

Bitter çikolata; sağlığınıza iyi gelecek çok güçlü antioksidanlar ile doludur ve miktarını ayarladığınız sürece vücudunuza çok faydası olacaktır..
Bitter çikolata tüketiminin zaman zaman kan basıncını düşürdüğü, serbest radikallerle savaşdığı ve kanseri ve diğer sağlık bozukluklarını önlediği de bilinmektedir.