Doğa bize zerdeçal şeklinde inanılmaz bir baharat sunmuştur.. Bir baharat olarak kullanımının yanı sıra, çeşitli sağlık sorunları için terapötik olarak da kullanılır. Zerdeçalın tedavi olarak kullanılmasının pek çok yöntemi vardır; zerdeçal çayı ise en popüler ve en etkili olandır. Bu yazıda, zerdeçal çayının sağlığa çeşitli yararları ve bu faydalardan en iyi şekilde yararlanmak için zerdeçal çayının nasıl yapıldığını öğreneceksiniz.

Zerdeçal Çayının Yararları

Zerdeçal çayı, bazıları aşağıda listelenen sağlık faydalarıyla bilinir.

1. Zerdeçal Çayı ile Kilo Kaybı:
Vücudun metabolizmasını hızlandırır ve yağların daha hızlı yanmasına yardımcı olur, bu da hızlı ve güvenli kilo kaybını sağlar

2. İltihaplanmalar için:
Zerdeçal, adipokinlerin (enflamasyondan sorumlu maddeler) iltihap etkisini hedeflemede çok etkili olabilen anti-enflamatuar özelliklere sahiptir ve dolayısıyla enflamasyonu azaltır.

3. Soğuk, Öksürük ve Boğaz Ağrıları için:
Zerdeçalda bulunan kurkumin, öksürük, soğuk algınlığı ve boğaz ağrısının tedavisinde yardımcı olan anti-bakteriyel ve anti-viral özelliklere sahiptir.
Antiinflamatuar özellikleri, kronik bir öksürük nedeniyle gelişen göğüs tıkanıklığının giderilmesinde yardımcı olur.

4. Akne için:
Zerdeçalların antioksidan ve antienflamatuar etkisi, iltihaplanmaya neden olan bakterileri öldürerek ve ciltteki fazla yağı alarak aknenin tedavisinde yardımcı olur.

5. Kanser için:
Araştırmacılar, zerdeçalın kanser tedavisinde yardımcı olan doğal anti-bakteriyel, radyo-koruyucu, kemoprotektif ve kemoprotektif özelliklere sahip olduğunu bulmuşlardır.
Curcumin, kanser hücrelerini öldürmek için çoklu moleküler hedeflere etki eder ve kansere dönüşen premalign hücrelerin büyümesini durdurur.

Tarçın ve Zerdeçal Çayı Tarifi:

Malzemeler:
1 çay kaşığı rendelenmiş zerdeçal
Yarım çay rendelenmiş zencefil
1 çubuk tarçın
1 çorba kaşığı limon suyu
1,5 bardak su

Talimatlar:
Su kaynatın ve zerdeçal, zencefil ve tarçın ekleyin.
Kaynamaya bırakın ve sonra 10-15 dakika düşük ateşte pişirin.
Çayı süzün ve üzerine limon suyu ekleyin.
Günlük bu çayı tüketin.

NOT:
Zerdeçal çayını insanların çoğu için güvenli olarak kabul edilir. Ancak, hamile kadınlar, diyabetik insanlar veya kan sulandırıcı ilaç alan kişiler, zerdeçal çayını tüketmeden önce doktorlara danışmalıdır.