DENENMİŞ, İŞE YARAYAN CİLT BAKIM İPUÇLARI

Cildiniz için yapabileceğiniz en önemli şeylerden biri daima güneş kremi sürüyor olmanızdır. Gün içinde birkaç kez uygulamalısınız, böylelikle yaşlılık lekelerini ve doğum öncesinde kırışıklık oluşumunu önleyebilirsiniz. Sürekli güneş kreminizi sürdüğünüz takdirde cildiniz yaşlansanız bile daha genç ve yumuşak görünecek.

Yumurta beyazı, ciltte kırmızı lekelerin ve akne izlerinin oluşumunu azaltmakta oldukça etkilidir. Hazırlaması ise çok kolay. Yumurtanın beyazını sarısından ayırın ve hafifçe sertleşinceye kadar çırpın. Yüzünüzün her tarafına sürün, sertleşene kadar bekleyin. Yaklaşık 15 dakika sürecektir. Yıkadıktan sonra kırmızılıkların söndüğünü fark edeceksiniz. Yumurta gözeneklerinizin sıkılaştıracak ve size daha pürüzsüz bir cilt sağlayacak.

Cildinizi zararlı güneş ışınlarından korumanın ne kadar önemli olduğundan bahsetmiştik. Hassas cildinizi korumak için güneş koruyucu kullanıyorsanız, yediğiniz yiyeceklerin arasına nar özü eklemeyi deneyebilirsiniz. Şaşırtıcı bir şekilde, narın içinde cildinizin güneşten zarar görmesini engelleyebilecek bileşikler var. Günlük yaklaşık 60 mg nar özü alarak cildinizin güneşe karşı korumasını yüzde 25’e kadar artırabilirsiniz.

Sağlıklı bir cilt için özellikle kış aylarında nemlendirici uygulamak önemlidir. Nemlendirici, yüzünüze, kan hücrelerinin hareketini ve cilt yenilenme sürecini düzenlemek için gereken doğru hidrasyonu sağlamaya yardımcı olur. Bu da cildinizin parlak görünmesine, pürüzsüz hissetmesine ve daha az kırmızı görünmesine yardımcı olacaktır (kızarıklık susuz kalmış ciltten kaynaklanıyorsa).

Epilasyon ihtiyacı genellikle istenmeyen bir şekilde gelir: iç içe geçmiş tüyler. Ağda veya tıraştan sonra, her duş aldığınızda cildinizi fırça ile temizleyin. En az otuz saniye boyunca temizlediğinizden emin olun. Ardından aloe vera jeli ile nemlendirin. Bu kılların geç çıkmasını sağlayacaktır.

En güçlü yüz serumlarınızı, günün başında değil, geceleri uygulayın. Nedeni ise uyurken vücut ısınız artar, bu da ürününüzün gün içinde olduğundan biraz daha derine nüfuz edeceği anlamına gelir.

Cildin sağlıklı ve temiz olması için cildinizi günde bir kereden fazla temizlediğinizden emin olun. Gece boyunca ciltte önemli miktarda bakteri birikebilir ve sabah ilk işiniz cildinizi temizlemek olmalıdır. Yalnızca sabahları değil yatmadan önce cildi temizlemek ve gün boyunca cildinizde biriken yağlardan kurtulmak da önemlidir.

Cildinizdeki nemi soğuk havadan dolayı kış aylarında kaybedebilirsiniz. O yüzden dışarı çıkmadan birkaç katman giysi giymelisiniz. Bu nem kaybını önleyecek ve çatlamış cildi önleyecektir. Hala kuru havası olan bir iklimde yaşıyorsanız nemi sabitlemek için duşunuzdan veya banyonuzdan hemen sonra güçlü bir nemlendirici uygulayın.

Cildinize günlük temizlik rutininden gelebilecek olası zararı engellemek için özen gösterin. Cilt katmanınızdaki koruyucu yağları sökebileceğinden sıcak duş alıyorsanız uzun tutmayın . Daha kısa bir duş alın ve suyun sıcaklığını düşürün. Kendinizi temizlemek için daha güçlü sabunlar yerine yumuşak ve temiz içerikli temizleyiciler kullanın.

Cildinizin bakımına yardımcı olmak için çarşaflarınızı her hafta yıkadığınızdan emin olun. Uyurken, vücudunuzdaki losyonlar, yağlar ve saç jöleleri yastıklarınıza ve çarşaflarınıza bulaşır. Bu tarz şeyler cildinizin patlak vermesine neden olabilir.

Cildinize bakmanın yolu, yukarıdaki makaledeki tavsiyelerde görüldüğü gibi, nasıl yapıldığını bildiğiniz zaman kolaydır. Elbette, en önemli kısım bu ipuçlarını günlük rutininizin düzenli bir parçası haline getirmek ve ardından cildinizin daha önce hiç olmadığı gibi parlamasını izlemek.