Tarçın ve Balın Karışımından Çıkan Faydalar
Tarçın lezzetli bir baharattır ve birçok vitamin ve mineralle doldurulur. Bal ise anti bakteriyel ve antiinflamatuar özelliklere sahiptir. Bu ikisi bir araya geldiğinde birçok şey için güçlü bir doğal ilaç olurlar.

Bugün, bal ve tarçın kombinasyonunu kullanarak yapabileceğiniz en iyi 5 tedaviyi paylaşacağım.

Akne:

Sivilce tedavisi için 2 yemek kaşığı bal ve bir çorba kaşığı tarçını karıştırın ve 15 dakika boyunca elinizi sürmeden karışımı bekletin. Ardından temiz yüzünüze uygulayın, hassas cildiniz varsa, leke tedavisi olarak da kullanabilirsiniz. 20-25 dakika beklettikten sonra suyla durulayın. Tarçın anti-bakteriyel özellikleri sayesinde sivilceyi kurutur ve balın iyileştirici özellikleri hemen sivilceleri iyileştirir.

Siyah nokta:

Tarçın, fazla yağı siyah nokta oluşumunu engelleyerek cildi bunlardan uzaklaştırırken, bal gözeneklerden kirleri arındırıp rahatlatır. Eşit miktarda bal ve tarçını karıştırın. Siyah noktalara uygulayın ve gece boyunca bırakın. Sabah soğuk suyla yıkayın ve etkili sonuçlar için günlük olarak tekrarlayın.

Kilo kaybı:

Bir kaseye 1/2 çay kaşığı tarçın koyun. 2 bardak su kaynatıp tarçının üzerine dökün. 15 dakika boyunca bekletin. Ardından soğutulmuş sıvıya 1 – 2 çay kaşığı bal ekleyin. Balın sıcağa maruz kalması içindeki enzimleri yok edecektir. Uyandığınızda karışımı için ve kahvaltı yapana kadar 30 dakika bekleyin. Bu karışım açlık krizlerini ve gece yeme isteklerini önler.

Soğuk algınlığı ve öksürük:

Basit ev yapımı ilaçlar kullanarak öksürük ve soğuktan kolayca kurtulabilirsiniz. 1 çorba kaşığı bal ile yarım çorba kaşığı balı karıştırın ve tüketin. Her gün tekrarlayarak öksürük, soğuk algınlığı ve hatta sinüsten kurtulun.

Nasırlı Ayaklar:

Tarçın ve bal kombinasyonu, antioksidan özelliklere sahip olduklarından pürüzlü ve kuru cildi tedavi edebilir. Sadece 3 yemek kaşığı bal ile 2 yemek kaşığı tarçını karıştırıp ayak banyosunu hazırlayabilirsiniz.. Karışımı ayaklarınıza sürün ve pürüzsüz ve yumuşak ayaklar elde etmek için 15 dakika bekletin. Bu karışım kuru ve ölü cildi temizler ve bal cildinizi saatlerce nemli tutar.