Bu 7 Bitki Virüs ve Bakterileri Yok Ediyor

Sarımsak

Eğer aromasına dayanamıyorsanız, bütün bir şekilde yutun. Ciltteki enfeksiyonlar içinse bir sarımsağı ezip enfeksiyonlu yerde tutarak rahatsızlığınızı giderebilirsiniz.

Okaliptüs

Öksürük şuruplarının bir bileşiği olarak bulunan ve yaygın bir bileşen olan Cineole adlı aktif bir bileşiğe sahiptir. Bu etkili bir antiviral ve dekonjestandır, bu nedenle tıkanıklığı ortadan kaldırırken iltihabı da azaltır ve soğuk algınlığıyla mücadele eder. Solunum problemlerinizi tedavi etmek için okaliptüs esansiyel yağını soluyarak kullanabilirsiniz.

Adaçayı

Okaliptüsün sahip olduğu benzer özelliklere sahiptir. Adaçayının buharı sinüzit ve akciğer hastalıklarını tedavi etmek için kullanır.

Nane

Solunum yolunun kaslarını gevşetebilen ve nefes almayı daha kolay hale getiren bir bileşen olan mentol içerir. Mentol ise solunum yollarınızı açmaya ve rahat bir nefes almanıza yardımcı olur.

Meyan kökü

Son zamanlarda yapılan birçok çalışma, bu metabolitlerin, örneğin antiviral, antienflamatuar, antitümör, antimikrobiyal ve daha birçok farmakolojik özelliğe sahip olduğunu göstermiştir.

Kekik

Bu güçlü bir antioksidan ve antiviraldir, bu nedenle 1-2 damla kekik yağını bir bardak suya karıştırarak tüketmenizi öneririz. Birçok vitamin ve minerallerle dolu olduğundan vücudunuza sayısız fayda sağlayacaktır.