Kereviz harika bir sebzedir ancak sık sık tüketmeyiz. Bu yazıda artık beslenme düzeninize kerevizi eklemeniz için 9 mükemmel neden ile geldik.

İşte Kerevizin Faydaları!

Sindirimi artırır

Kereviz, suda ve çözünmeyen lifle doludur, bu bağırsaklarınızın sağlığı için önemlidir. Üstün bir temizleme gücüyle sindirim sisteminizi rahatlatır ve eğer varsa kabızlık sorunu yaşıyorsanız bu problemi çözmenizi sağlar.

Ağrı ve enfeksiyonu hafifletir

Kereviz, iltihabı azaltmada ve ağrıyı gideren güçlü antioksidanlar ve polifenoller içerir. Astım hastalığında mucizeler yaratır. Kereviz, yüksek salisilik asit içeriği nedeniyle, iyi bir ağrı kesicidir.

Alkaliyi düzenler

Alkalilik oranınızı dengelemek için daha fazla kereviz yiyin.

Kan akışını normalleştirir

Kereviz içindeki fitalidler % 14 oranında dolaşımı uyarır ve gerilme hormonlarının salgılanmasını azaltır.

Kolesterolü düşürür

LDL veya kolesterol hipertansiyona neden olur. Kereviz içindeki butilftalit kolesterolü azaltır. Her gün 2 kereviz sapı yiyin ve kolesterol seviyenizi% 7 oranında düşürün.

Yaratıcılığı ve ileri görüşü geliştirir

Yaşa bağlı yaratıcılığın gerilemesini bu besin engelliyor! Beyninizi zinde tutuyor ve kerevizdeki mineraller alzhemier hastalığına kadar birçok hastalığı önlüyor.

Sağlıklı kilo kaybını destekler

Kereviz, bol miktarda su içerir ve kalori miktarı çok düşüktür, bu da kilo vermeye çalışanlarınız için inanılmaz bir besin olmasını sağlar. Olağanüstü derecede esnektir ve çorbalarınıza, güveçlerinize veya salatalarınıza ekleyebilirsiniz.

Gerginliği azaltır

Yüz gramı size yaklaşık 11 mg magnezyum sağlar. Kereviz, magnezyum ve hayati yağlarla doludur, bu da endişeli haliniz için kritik olduğu anlamına gelir. Stresi azaltmak ve düzgün uyumak için daha fazla kereviz yiyin.

Çoğu kanserle savaşır

Luteolin, çoğu kanser hücresinin büyümesini ve yayılmasını önler. Bu özellikle kolorektal ve pankreastaki çoğu kanser için geçerlidir. Bazı çalışmalar luteolin’in çoğu kanserin oluşumunu ve büyümesini önleyebileceğini gözlemlemiştir. Luteolin maddesi ise kerevizde bol miktarda bulunmaktadır.

Eğer bu yazıdaki bilgileri faydalı bulduysanız lütfen paylaşmayı ve görüşlerinizi belirtmeyi unutmayın. Sıhhatle kalın..