Greyfurtun İnanılmaz Faydaları

Greyfurt keskin, sulu, etli, pembe ve sarı renkli narenciye meyvesidir ve tüm vücudunuz için fayda ile doludur. Her gün yenen yarım greyfurt, birçok hayati sistemi en iyi duruma getirirken, düşünce, hissetme ve tepki verme şeklinizi değiştirebilir.

1. Yağ Yakımına Yardımcıdır

Greyfurt suyu ve eti oldukça asidiktir, bu da vücudunuzun sindirim işlemi sırasında yağları parçalamasına yardımcı olur. Aynı zamanda karaciğeri yağdan arındırmak ve insülin seviyelerini kontrol altında tutmayı aktive eden güçlü antioksidanlar içerir.

2. Sizi Daha Uzun Süre Tok Tutar

Araştırmalar, greyfurt kokusunun iştahınızı azaltma kabiliyetine sahip olduğunu göstermiştir, ancak sizi daha uzun süre doyurmanıza yardımcı olacak şey liftir.

3. Gece Körlüğünü Önler

Gece körlüğü, retinanın oksidasyonundan kaynaklanır. Greyfurt, maküler dejenerasyonu ve gece körlüğünü (nyctalopia) önlemede gerekli olan sağlıklı bir A Vitamini dozunu içerir. Sadece bir bütün meyve günlük ihtiyacınızın% 56’sını size sağlayacaktır.

4. Kolesterolü Düşürmeye Yardımcı Olur

Lifinin yüksek olması ve antioksidanlar ve flavonollerle dolması, LDL (kötü) kolesterolün baş düşmanını greyfurt haline getirir. Çözünür ve çözünmez diyet lifi aşırı yağın giderilmesine yardımcı olur, arter duvarlarında plak birikimini kırar ve sizin daha mutlu, daha sağlıklı bir kardiyovasküler sistemine sahip olmanızı sağlar.

5. Kaliteli Uyku Sağlar

Triptofan, beyinde serotonin ve melatonin salınımını tetikleyen, greyfurtta bulunan ve iyi bir gece uykusu almanıza yardımcı olan bir bileşiktir. Yatmadan önce bir bardak alkalize edici greyfurt suyu, uykusuzluğun ve stresten kaynaklı yorgunluğun üstesinden gelmenize yardımcı olacaktır.

6. Kan Basıncını Düşürür

Greyfurt, arterleri gevşettiği, kan dolaşımını iyileştirdiği, sıvı seviyelerini dengelendiği ve kan basıncını düşürdüğü kanıtlanmış birçok potasyum içermektedir. Potasyum bakımından zengin bir diyet, hayati organlarınıza daha fazla oksijen sağlamanın yanı sıra kalp krizlerini ve felçleri önler.

7. Su Tutma Oranını Azaltmaya Yardımcı Olur

Su tutma, özellikle hamile kadınlarda çok rahatsız edici olabilir. Greyfurt suyu vücudunuza yeterli miktarda C vitamini, potasyum ve biyoflavonoidler vererek fazla sıvıyı giderir, uzuvlarınızı çok daha rahat bir hale getirir.