Şiddetli Baş Ağrınız Olduğunda Yapmanız Gereken 15 Şey

1. Su içmek. Basit geliyor, ancak birçok baş ağrısı dehidrasyondan kaynaklanıyor.

2. Kafa tası masajı yapın. Araştırmalar, oksipital sinir masajının baş ağrısını hafifletebileceğini göstermiştir.

3. Başparmağınız ve işaret parmağınız arasındaki perdeli alana baskı uygulayın. Diğer elinize geçmeden önce bölgeye yaklaşık bir dakika hafifçe masaj yapın.

4. Esneyin. Baş ağrısı genellikle kas gerginliğinden kaynaklanır. Basit boyun egzersizleri gerginliğin bir kısmını hafifletebilir.

5. Karpuz yiyin. Evet, baş ağrınızın dehidrasyona neden olması durumunda, su bakımından zengin yiyecekler yemek, tüm vücudunuzu yeniden sulandırmak acınızı hafifletebilir.

6. Çenenizin arkasına ve alnınıza nane yağı sürün. Nane yağının, kan akışını arttırdığı ve bunun sayesinde baş ağrısını geçirebileceği gözlemlenmiştir.

7. Derin nefes alın. Acı hissettiğinizde, vücudunuz stres yapar. Derin nefes almanız rahatlamanıza yardımcı olur ve gerginliğin bir kısmını hafifletir.

8. Bir fincan kahve için. Baş ağrısı genellikle kan damarlarının genişlemesinden kaynaklanır. Kahvenin içindeki kafein bu kan damarlarını daraltıp tekrar normal boyutuna getirir.

9. Elma sirkesini için. İki çorba kaşığı sirkeyi büyük bir bardak suyla seyreltin ve daha lezzetli hale getirmek için biraz bal veya limon suyu ekleyin. Elmalı sirke, vücudun asit-alkali dengesini geri kazanmaya yardımcı olur ve baş ağrısına yardımcı olabilir.

10. Dişlerinizin arasında bir kurşun kalem tutun… ancak üzerine kemirmek dürtüsüne direnç gösterin. Kalemi dişleriniz arasında hafifçe tutmak, “gülümseme” kaslarınızı harekete geçirir, çenenizi gevşetir. Stresli olduğumuzda bazen dişlerimizi sıkarız ve çeneyi bağlayan kası zorlamak tansiyon ve baş ağrısına neden olabilir.

11. Zencefil çayı iç. Zencefil bazı ağrıları hafifletebilecek anti-enflamatuar özelliklere sahiptir.

12. Şakaklarınıza buz uygulayın. Beyin zarına kan veren arter, tapınaktaki ince kemiğin arkasına oturur. Migren geçirirken, astar iltihaplanır, bu nedenle o bölgeden geçen kanın sıcaklığının düşürülmesi zonklamayı rahatlatabilir.

13. Sıcak bir duş alın. Ve suyun boynunuzun arkasına gitmesine izin verin. Isı gergin kasları gevşetir, bu da baş ağrısından kaynaklanan ağrıyı hafifletir.

14. Baharatlı bir şeyler yiyin. Yemeğinize biraz acı biber serpin..

15. Meditasyon yapın. Zihni boşaltmak ve dikkatinizi, yaşadığınız acıdan uzağa odaklamak sizi baş ağrısından uzaklaştırabilir.