1. K vitamini içerir
Bu vitamin, kan pıhtılaşması, kemiklerimizde kalsiyum emilimi ve kullanımı ve bu kalsiyumu atardamarlarımızdan uzak tutması gibi birçok vücut işlemi için çok önemlidir.
2. Turşular Probiyotik Özelliktedir
“Fermente gıdalar, bağırsak ve bağışıklık sistemimizi güçlendirmeye yardımcı olan sağlıklı bakteriler içerir”
3. Kan Şekeri Dostudur
Bazı araştırmalar sirkenin bazı gıdaların kan şekeri üzerindeki etkisini azaltabileceğini öne sürüyor. Örneğin beyaz ekmeğin yanında sirke tüketen sağlıklı insanların kan şekeri artışında belirgin şekilde daha düşük kan şekeri artışları yaşadıklarını ve daha fazla tokluk hissettiğini gözlemlenmiştir.
Araştırmalar, sirkenin kan şekeri üzerindeki etkisinin, kan şekerini kontrol etmek için ekstra özen göstermesi gereken insülin direnci veya tip 2 diyabet hastaları için özellikle yararlı olabileceğini öne sürüyor.
4. Günlük Diyetinize Yardımcıdır.
“Turşu aslında salatalık, salatalık ise sebze olduğundan, turşu günlük tavsiye edilen sebze alımınıza katkıda bulunur”
Tek bir turşu yaklaşık çeyrek fincan sebze yerine geçer. Marul yaprağına bile dayanamıyorsanız veya atıştırmak istediğinizde, turşu bir numaralı dostunuz olur
5. Turşu Elektrolitleri Doldurur ve Hidrasyonu Artırır
Zorlu bir antrenmandan sonra -özellikle çok terlediğinizde- turşu tüketmeniz önerilir. Terlediğimiz zaman vücudumuz su ve elektrolitleri (vücudunuzda çok sayıda rol oynayan mineraller) kaybeder, bu yüzden onları yiyecek ve içeceklerle doldurmanız gerekir.