Keten tohumu; diyet lifi, Omega 3 yağ asitleri, antioksidanlar ve sayamayacağınız pek çok fayda ile yüküdür. Vücudunuzun yağ kaybetmesini kolaylaştırır. Ufak boyutlarına rağmen, kilo kaybetmede mucizevi bir etkiye sahiptir.

Keten tohumu; metabolizma hızını artıran lif, iltihaplanmayı azaltan yağ asitleri ve aşırı yemek yemenizi önleyen protein içerir. Üstelik karbonhidrat oranı düşüktür.

Keten Tohumunu nasıl tüketmelisiniz?

Keten tohumu, kavrulup öğütülerek kullanıldığında çok faydalıdır. Bunun nedeni ham keten tohumunun insan vücudu tarafından kolayca sindirilememesi ve bu nedenle besin maddelerinin çoğunun doğru şekilde emilmemesidir. Toz haline getirilmiş keten tohumu kolayca sindirilebilir ve bu nedenle sindirime daha uygundur. Günde bir çorba kaşığı keten tohumu, sağlıklı bir vücut için yeterlidir.
Keten tohumlarının aroması yoktur. Bu yüzden tariflerinize kolayca ekleyebilirsiniz.

Keten Tohumunun Salatalarda Kullanımı

Her ne kadar salatalar tek başlarına sağlıklı olsalar da keten tohumu eklemek onları daha da sağlıklı kılacak! Tam anlamıyla çok küçük olduklarından ve tadını bozmayacağından, istediğiniz salata türüne bir çorba kaşığı veya daha fazla keten tohumu ekleyebilirsiniz. Ayrıca keten tohumunu salata sosu ile kolayca karıştırabilirsiniz.

Malzemeler:
Tavuk, yumurta veya ton balıklı salata
Bir çorba kaşığı keten tohumu

Talimatlar:
Keten tohumlarını salataya serpin.
İyice karıştırın.

Çorba yaptığınız zamanlarda da bir seviye atlatıp istediğiniz herhangi bir çorbaya keten tohumu ekleyebilirsiniz.