1. Yorgunluk
Başlıca belirtilerden biri yorgunluktur. Kadınlar bu belirtiyi erkeklerden daha fazla yaşar. Günlük hayattaki yorgunluk gün bittiğinde sona erer. Ancak kalp krizinin belirtisi olan yorgunlukta yatağınızı yaparken veya duş alırken bile zorlanırsınız ve bu günlük bir yorgunluk olmaktan çıkar.

2. Karın ağrısı
Mide ağrısı, rahatsız mide veya şişkin karın, kalp krizinin en sık görülen semptomlarından biridir. Hem erkeklerde hem de kadınlarda ortaya çıkabilirler. Genellikle, bir kalp krizinden önce, mide ağrısı hafifler ve sonra tekrar artar. Fiziksel olarak gerginseniz, ağrılar daha da kötüleşebilir.

3. Uykusuzluk
Uykusuzluk, kadınlarda erkeklerden daha fazla görülür. Kalp krizi veya inme ile bağlantılıdır. Ayrıca, endişe ve unutkanlık bu semptomu izler. Semptomlar; uykuya geçmede zorlanma, uykuyu sürdürememe, erken uyanma ve mide bulantısı ve gerginlik hissidir.

4. Aritmi
Aritmi, genellikle ardından panik atak ve anksiyetenin görüldüğü düzensiz bir kalp atış şeklidir. Genellikle beklenmedik bir şekilde kadınlarda görülür.. Bu kalp ritmi düzensizliği genellikle bir veya iki dakika sürer. Daha uzun sürerse muhtemelen baş dönmesi ve aşırı yorgunluk hissedeceksiniz. Bu durumda derhal doktorunuzu arayın.

5. Aşırı Ter
Kalp krizi sinyalleri veren ilk işaret olağandışı terlemedir. Herhangi bir anda olabilir ve genellikle kadınlarda görülür. Ancak bazen menopoz semptomları ile karışır. Ayrıca terli cilt, grip veya yapışkanlık yaşayabilirsiniz. Geceleri olduğunda aşırı ıslak bir çarşafla uyanabilirsiniz.

6. Göğüs Ağrısı
Göğüs ağrısı hem erkek hem de kadınlar tarafından yaşanabilir. Erkeklerin bu belirtiyi görmezden gelmemeleri gerekmektedir. Bu tip acı her iki tarafta, özellikle de solda görülür. Ayrıca, alt çene, boyun, omuz, hatta karında görülür. Kısa ya da uzun zamanlı olabilir.

Riskli faktörler nelerdir?

Kalp krizinin en sık görülen riskli faktörleri obezite, sigara ve fiziksel aktivite eksikliğidir.

Fark edilmeyen semptomlardan bazıları ise şunlardır;
Erkekler kulak kanalında kıllanma yaşayabilir.
Yürürken, baldır kaslarında hafif bir gerilim yaşarsınız.
Gözünüzün iç köşesinde sarı lekeler görülebilir.

Bu semptomları fark ederseniz ne yapmalısınız?

Bu semptomların bazılarını fark ederseniz, doktora gitmeniz gerekir. Emin olmasanız bile ciddi olabilecek problemleri önlemek için bu gereklidir.

İlaçlar aynı zamanda kalbin işlevini yerine getirmeye yardımcı olur ve olası riskleri önler. Sonuç olarak, kalp krizi için hazırlıklı olmak istiyorsanız sağlığınıza dikkat etmeniz gerekiyor.

Artık problemleri bildiğinize göre, daha dikkatli olmalısınız. Daha sağlıklı beslenin, kolesterol seviyenizi takip edin ve stresi azaltmak için düzenli olarak egzersiz yapın.